"oneiric" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

oneiric

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Från oneir- + -ic.


Adjektiv:

Adjektiv oneiric (jämförande mer oneiric, superlative mest oneiric) Av eller i samband med drömmar. 2007, Khaled Besbes, semiotik i Becketts teater, ISBN 978-1-58112-955-7, sidan 238: Drömmar innehåller oneiric bilder och oneiric symboler. Båda är i själva verket, "förvrängda" manifestationer av en latent innehåll som finns i drömmaren medvetslös. Som liknar en dröm; drömlik. 2007, Richard John Neupert, en historia av franska New Wave Cinema, ISBN 0-229-21704-31, sidan 109: Snarare författaren Louise de Vilmorin, vars populära roman Madame de hade nyligen filmats av Max Ophuls gick Malle i omarbetning Denon novell och uppdatera den till en kombination av en modern komedi av sätt och en vågad, även oneiric kärlekshistoria som spelade med och trotsade många konventioner romantik genre. 2013 21 september Thomas Marks, "The Memory Palace: en bok förlorade Interiors, av Edward Hollis, omdöme", The Daily Telegraph (Review), sida R29: ... Minnes Palace Edward Hollis s idiosynkratiska tur av en rad historiska interiörer som har alla försvunnit eller blivit demonteras. ... Hollis kunde ha gjort mycket mer med litteratur unika bidrag till vår känsla av inhemska utrymme som både jubileums- och kreativ. ... Mitten alla palats med sina drömlika interiörer, det finns puzzlingly ingen plats för de många oneiric palats poesi.


Referens:

oneiric

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av oneiric. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 44 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av oneiric genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 2 Kategorier för detta ord. Detta är ord 172431 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor