"one" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

one

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

one


Engelskt Uttal:

one


Adjektiv:


Etymologi

(Gammal engelsk) en, på, en, (anglosaxisk) An; besläktad med (nederländska) een, (Old Saxon) EN (Old frisiska) sv, an, tyska ein, (danska) een, (svenska) sv, (isländska) einn (gotiska) ains, (Welsh) un ( Irish) & (Gaelic) aon, (latin) unus, tidigare ïßíïò, oenos, (grekiska) eka. Samma ord som obestämd artikel a, en. kvm. rot 299. Konferera 2d A, 1st An, ensam, Anon, Alla, Inga, Nonce, Endast, lök, Unit.


Definition

1. Att vara en enda enhet, eller hela varelse eller sak, och inte mer; inte många, bland; enda; enskild. Drömmen Faraos är en. Gen. xli. 25. O att vi nu hade här, men en tio tusen av dessa män i England. (Shakespeare)

2. betecknar en person eller sak tänkt eller talat om på obestämd tid; en viss. "Jag är syster till en Claudio" [Shakespeare], det vill säga av en man vid namn Claudio.

3. Peka ut en kontrast, eller betecknar en viss sak eller någon annan än någon annan anges; - Användas som ett korrelat adjektiv, med eller utan. Från den ena sidan av himlen till den andra. Deuteronomy iv. 32.

4. Nära hopbundna; odelad; förenad; utgörande ett helhet. Kyrkan är därför en, även om medlemmarna kan vara många. Bishop Pearson

5. Single in natura; det samma; en vanlig. En pest var på er alla, och på dina herrar. 1 Samaritan VI. 4.

6. Enkel; inmarried. (Föråldrade) Män kan råd en kvinna att vara en. Chaucer.

Obs: En används ofta i formnings sammansatta ord, är uppenbart vars innebörd; som, enarmade, encelliga, enögd, en hand, ett hjärtat, en horn, en idead, ett blad, en-masted, en- räfflad, en berättelse, en stavelse, en-strängad, en bevingad, etc. Allt man, av samma eller lika naturen eller konsekvens; som, säger han att det är allt en vilken kurs du tar. (Shakespeare) - En dag. (A) På en viss dag, inte definitivt anges, med hänvisning till förfluten tid. En dag när Phoebe rättvist, med alla sina band, följde jakten. Spenser. (B) Med hänvisning till framtida tidpunkt: Någon osäker dag eller tid; någon dag. Tja, jag kommer att gifta en dag. (Shakespeare)Substantiv:


Definition

1. En enda enhet; som är en bas av alla tal.

2. En symbol som representerar en enhet, såsom en, &Interjektion:


Definition

3. En enda person eller sak. "The Shining sådana." Bunyan. "Därför, med dina små." (Shakespeare) Han kommer att hata den ene och älska den andre. Matthew VI. 24. Att vi kan sitta på din högra sida, och den andre på din vänstra sidan i din ära. Mark x. 37. Efter ett, efter en mode; lika. (Föråldrad) Chaucer. - Vid en i avtal eller endräkt. Se Vid en i Vocab. - Någonsin i ett kontinuerligt; ständigt; alltid. (Föråldrad) Chaucer. - I en, i förening; i en enda helhet. - En och en, en efter en, var för sig; en i taget; en efter en. "Raising en efter en supplikant besättning." Dryden.

obestämdPronomen:


Definition

Varje person, på obestämd tid; en fysisk eller juridisk person; som, vad skulle man ha bra gjort, bör man göra en själv. Det var väl värt sitt tag. Hawthorne. Mot denna typ av fördömelse ett måste stål en själv som en bäst. German Eliot.

Anmärkning: En används ofta med vissa, helst, nej, varje, varje, till exempel, en, många en, en annan, den andra, etc. Det är ibland sammanfogas med en annan, för att beteckna en ömsesidig relation. När någon hör ordet. Matthew xiii. 19. Hon visste var och en som var något i landet Bohemia. Compton Reade. Den Peloponnesians och atenarna kämpade mot varandra. Jowett (Thucyd.). Herrarna fick varandra. Thackeray.Transitivt Verb:


Definition

Att låta bli ett; att samla in en helhet; att förena; att assimilite. (Föråldrad) Det rika folk som omfamnade och oned hela sitt hjärta att minnas av världen. Chaucer.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av one. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 47 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av one genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 13 Kategorier för detta ord. Detta är ord 172360 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor