"on" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

on

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

on


Engelskt Uttal:

on


Preposition:


Etymologi

(Gammal engelsk) på en, o, a, (anglosaxiska) på en; besläktad med (nederländska) aan, (Old Saxon) och tyska en (fornhögtyska) ana, (isländska) a, (svenska) ana, (ryska) na, (latin) medde i anhelare till byxa, (grekisk ) ana. sq. root195. Konferera A-, 1 Ana-, Anon.


Definition

Den allmänna innebörd av den är situationen, rörelse, eller villkor med avseende på kontakt med eller stöd under; som: --

1., eller i kontakt med ytan eller övre delen av en sak, och med stöd av det; placerade eller liggande i kontakt med ytan; som boken ligger på bordet, som står på golvet i ett hus på en ö. Jag stod på bron vid midnatt. Longfellow.

2. Till eller mot ytan av; - Används för att ange rörelse av en sak som kommer eller faller till ytan av ett annat; som, regn faller på jorden. Den som ska falla på denna sten skall brytas. Matthew xxi. 44.

3. beteckna prestanda eller handling genom kontakt med ytan, övre delen, eller utanför någonting; hence, med hjälp av; med; som att spela på en fiol eller piano. Därför bildligt, för att arbeta med sina känslor; att göra ett intryck på sinnet.

4. Vid eller nära; intill; - Indikerar situation eller ställning; som, å ena sidan, å andra sidan; flottan är på den amerikanska kusten.

5. Utöver; Förutom; - Indikerar multiplikation eller succession i en serie; som, högar på högar; ofog på bus; förlust på förlust; tänkte på tanken. (Shakespeare)

6. Indikerings beroende eller tillit; med förtroende; som, beroende på en person i bistånd; att förlita sig på; därmed indikerar marken eller stöd av något; som kommer han lovar på vissa villkor; att satsa på en häst.

7. Vid eller i tiden av; under; som på söndag vi avstå från arbete. Se Vid (synonym).

8. Vid tidpunkten för, förmedla en uppfattning om orsak eller motiv; som på offentliga tillfällen, officerarna visas i full dress eller uniform. Därför, som en följd av, eller följande; som, om ratificeringen av fördraget, arméer upplösas.

9. Mot; för; - Anger föremålet för vissa passion; som har medlidande eller medkänsla på honom.

10. Vid fara för, eller för säkerheten för. "Därför, om ditt liv." Dryden.

11. I kraft av; med löfte om; - Betecknar en pant eller engagemang, och föreläggas sak lovade; som bekräftade han eller utlovas på hans ord, eller på heder och samvete.

12. Till följd av; - Betecknar förbannelse eller åkallan, eller kommer att, falla, eller vila på; som på oss vara all skuld; en förbannelse över honom. Hans blod komme över oss och våra barn. Matthew xxvii. 25.

13. Med hänvisning eller relation till; som, på vår del förväntar punktlighet; en satir på samhälle.

14. Of. (Föråldrad) "Var inte avundsjuk på mig." (Shakespeare) Eller har vi ätit på den vansinniga rot som tar anledning fånge (Shakespeare)

Obs: Instanser av denna användning är vanliga i våra äldre författare, och ibland nu hörs i analfabeter tal.

15. Upptagen med; i utförandet av; som endast tre befäl är i tjänst; på en resa.

16. tjänst; ansluten till; av antalet; som är han på en tidning; på en kommitté.

Obs! På och vid i allmänhet utbytbara. I vissa applikationer på är mer euphonious, och är därför att föredra; men i de flesta fall på är att föredra. På en pålstek. (Nautisk) Samma som Closehauled. - På vinden, eller på vinden (Nautical), closehauled segling. - På en plötslig. Se Sudden . - Ombord på förslaget, i brand, etc. Se styrelse , formulerar, Fire, etc. - På det on't, det. [Obs. eller Colloq] (Shakespeare) - På land, på land. till stranden. - På vägen På vägen på kanten, etc. Se Road , Way, etc. - På att vid; på; till; - Ibland skrivs som ett ord, på, och brukar kallas en vardagsuttryck; men det kan anses analogt med i. De har lagt till -en pluralform på en äldre plural. Earle. Vi ser styrkan i den nya rörelsen i den nya klass av präster som den tvingas på scenen. J. Rare Green.Adverb:


Etymologi

Se på, preposition


Definition

1. Framåt, i progression; framåt; - Oftast med ett verb i rörelse; som flyttar på; Fortsätt. "Tiden glider på." Macaulay. Vägen är slät som leder till fara. (Shakespeare)

2. Framåt, i tur och ordning; som, från far till son, från son till sonson, och så vidare.

3. I fortsättning; utan avbrott eller upphör; som, sova på, ta din lätthet; säger vidare; sjunga på.

4. Vidhäftande; inte av; som i frasen "Han är varken på eller utanför," det vill säga, han är inte stabil, han är obeslutsam.

5. fäst vid kroppen, som kläder eller prydnad, eller för användning. "Jag har stövlar på." B. Gonson. Han satte på rättfärdighet som en bröst. (Jes) lix. 17.

6. framsteg; förfarande; som ett spel är på.

Obs! På används ibland som ett utropstecken eller ett kommando för att flytta eller fortsätta, vissa verb bli förstådd; som, på, kamrater; det vill säga gå på, gå vidare. På och kontinuerligt; under en lång tid tillsammans. "Slita på och så vidare." Longfellow.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av on. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 41 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av on genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 8 Kategorier för detta ord. Detta är ord 172087 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor