"senap" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

senap

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

mustard


Engelskt Uttal:

mus•tard


Substantiv:


Etymologi

(Old franska) moustarde, (franska) Moutarde, från (latin) mustum must, - - senap bereddes för användning genom att blandas med must. Se Måste , n.


Definition

1. (botaniska) Namnet på flera korsblommiga växter av släktet Brassica (tidigare Sinapis), som vitsenap (B. alba), svart senap (B. Nigra), vildsenap eller åkersenap (B. Sinapistrum).

Obs: Det finns också många örter av samma familj som kallas senap, och har mer eller mindre av smaken av den verkliga senap; som, Bowyer senap (gatkrassing); vägsenap (vägsenap); Mithridate senap (penningört); torn senap (Arabis perfoliata); sirap senap (åkerkårel).

2. Ett pulver eller en pasta gjord av frön av svarta eller vita senap, som används som en krydda och en rubefacient. Invärtes det är stimulerande och urindrivande, och i stora doser är kräkmedel. Senapsolja (kemi), ett ämne som erhållits från senap, som en transparent, flyktig och intensivt stickande olja. Namnet också utvidgas till ett antal analoga föreningar producerade antingen naturligt eller artificiellt.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av senap. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 21 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av senap genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 5 Kategorier för detta ord. Detta är ord 156211 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor