"mula" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

mula

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

mule


Engelskt Uttal:

mule


Substantiv:


Etymologi

(Franska), en hon-mule, (latin) mula, feminina av mulus; Konferera (grekiska) m, från (latin) mulus. Confer Mulatt.


Definition

1. (Zoologi) En hybrid djur; specifikt, en som alstras mellan en åsna och ett sto, ibland en häst och en hon-ass. Se mulåsna .

Obs: Mules är mycket som dragdjur. De är härdiga och ökända för envishet.

2. (botaniska) En växt eller grönsak som produceras genom impregnering pistillen av en art med pollen eller fecundating damm annan; - Även kallad hybrid.

3. En mycket envis person.

4. Maskin, används i fabriker, för spinning bomull, ull, etc. till garn eller tråd och lindningen den i COP; - Även kallad Jenny och mule-jenny. Mule bältdjur (zoologi), en långhornbältdjur (Tatusia hybrida), född i Buenos Aires, - Även kallad Mulita. Se Illustration enligt Armadillo. - Mule rådjur (zoologi), en stor hjort (Cervus eller Cariacus, Macrotis) i västra USA. Namnet hänvisar till sina långa öron. - Mule remskiva (Machinery), en ledig remskiva för att styra ett bälte som överför rörelse mellan axlar som inte är parallella. - Mule twist, bomullsgarn i poliser, som snurrade på en mulåsna; - Till skillnad från garn spunnet på en Throstle ram.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av mula. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 42 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av mula genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 5 Kategorier för detta ord. Detta är ord 154631 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor