"mud" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

mud

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

mud


Engelskt Uttal:

mud


Substantiv:


Etymologi

Besläktad med (lågtyska) MUDDE, (nederländska) modder, tyska moder mögel, OSW. modd lera, (svenska) modder mor, (danska) mudder lera. Ge mamma en avskum på sprit.


Definition

Jord och vatten blandas så att den är mjuk och vidhäftande. Mud bas (zoologi), en sötvattensfisk (Acantharchum pomotis) i östra USA. Det ger en djup grymtande notering. - Mud bad, en nedsänkning av kroppen, eller någon del av den, i lera laddad med medicinska medel, som ett botemedel mot sjukdomen. - Mud båt, en stor flatboat används i deredging. - Mud katt. Se havskatt. - Mud krabba (Zoologi), vilken som helst av flera amerikanska marina krabbor av släktet Panopeus. - Mud DAB (zoologi), vinter flundra. Se flundra, och DAB. - Mud dauber (zoologi), en lera geting. - Mud devil (zoologi), den fellbender. - Mud trumma (ångpannor), en trumma under en panna, i vilken sediment och lera i vattnet kan nöja sig med borttagning. - Mud ål (zoologi), en lång, smal, vatten amfibie (Siren lacertina), som finns i södra USA. Det har ihållande externa gälar och endast den främre benparet. Se Siren . - Mud groda (zoologi), en europeisk groda (lökgroda). - Mud höna. (Zoologi, a) amerikansk sothöna (Fulica Americana). (B) kustrall. - Mud lärka, en person som rensar avlopp, eller gräver i leran. [Slang] - - Mud minnow (Zoologi), någon liten amerikansk sötvattenfisk av släktet Umbra, som U. begränsade tide. Släktet är allierad till pickerels. - Mud plugg, en plugg för att stoppa mudhole av en panna. - Mud valp (zoologi), de menobranchus. - Mud scow, en tung pråm, som används i muddring; en lera båt. [USA] - Mud sköldpadda, Mud sköldpadda (Zoologi), vilken som helst av många arter av sötvattenssköldpaddor i USA. - Mud geting (Zoologi), vilken som helst av många arter av hymenopterous insekter som tillhör Pepaeus och allierade släkten, som konstruera grupper av lera celler, fäst, sida vid sida, till stenar eller träslöjd av byggnader, etc. Den kvinnliga placerar ett ägg i varje cell, tillsammans med spindlar eller andra insekter, förlamad av ett sting, att tjäna som föda för larven. Även kallad lera dauber.Transitivt Verb:


Definition

1. För att begrava i lera. [Sällsynt] (Shakespeare)

2. För att göra lerig eller grumlig. (Shakespeare)Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av mud. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar mud kan hittas nedan:

1.mud
2.mud pie
3.mudang
4.Mudanjiang
5.Mudar
6.mudarin
7.Mudathir
8.mudbank
9.mudbug
10.mudbugs
11.mudd
12.mudda fucka
13.mudded
14.mudder
15.mudderverk
16.muddied
17.muddily
18.muddiness
19.mudding
20.muddle up
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 15 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av mud genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 7 Kategorier för detta ord. Detta är ord 154451 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor