"mofussil" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

mofussil

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Från urdu مفصل (mufaSSil) variant av مفصل (mufaSSal "delat"), från persiska مفصل (mufaSSal), från arabiska مفصل (mufaSSal), passiv particip av فصل (faSSala, "att dela, klassificera").


Substantiv:

mofussil (uncountable) (Indien) Ursprungligen regioner i Indien utanför de tre East India Company huvudstäder Bombay, Calcutta och Madras; därmed delar av ett land utanför en stadskärna; regionerna, på landsbygden. 1904. Herbert Compton. Indiska liv i Town and Country: Sådana är det sätt på vilket den Mofussil, "up-land" eller provinsiella angloindisk kommer att nå sin station eller distrikt, och om han kommer till Bombay eller Calcutta, som är praktiskt taget två ingången dörrar i riket, med Madras för en bakdörr, hans första erfarenhet av anglo-indiska liv kommer att bli av resor; och landet resan kommer ofta visa sig vara mycket mer prövande än havs resa.


Referens:

mofussil

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av mofussil. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar mofussil kan hittas nedan:

1.MoF
2.Moff
3.moffie
4.mofo
5.mofongo
6.mofussil
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 37 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av mofussil genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 2 Kategorier för detta ord. Detta är ord 151672 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor