"mygga" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

mygga

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

midge


Engelskt Uttal:

midge


Substantiv:


Etymologi

(Gammal engelsk) Migge (anglosaxiska) mycge; besläktad med (Old Saxon) Muggia, (nederländska) mugg, tyska Mücke (fornhögtyska) Mucca, (isländska) m, (svenska) mygga, mygg, (danska) MYG; kanske uppkallad från sin surrande; Konferera (grekiska)


Definition

(Zoologi)

1. Någon av många små, fina, långbent flugor i Chironomus och allierade släkten, som inte biter. Deras larver är vanligen vatten.

2. En mycket liten fluga, rikligt förekommande i många delar av USA och Kanada, noteras för irriterande kvaliteten på dess bett.

Obs: Namnet också appliceras på olika andra små flugor. Se vetemygga under vete.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av mygga. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar mygga kan hittas nedan:

1.Mygale
2.mygel
3.mygga
4.myggnät
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 9 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av mygga genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 5 Kategorier för detta ord. Detta är ord 148982 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor