"Met-" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

Met-

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

met-


Engelskt Uttal:

met-


Adjektiv:


Etymologi

(Grekiska) mitten med tyska mit, (gotiska) Mith, (engelska) i mitten, i barnmorska.


Definition

1. Ett prefix som betyder mellan, med, efter, bakom, över, om, omvänt; som, metachronism felet att placera efter rätt tid; metafor, bokstavligen, en föra över; metates, en placering omvänt.

2. (kemi) Ett prefix som betecknar: (a) Övrigt; duplicera, motsvarande; liknar; hence, metamera; som, meta-arabinic, metaldehyd. (B, Organic Chemistry) att två ersätter radikaler, i bensenkärnan, uppta de relativa positionerna för en och tre, två och fyra, 3 och 5, 4 och 6, 5 och 1, eller 6 och 2; som, metakresol, etc. Se Ortho , och Para-. (C, oorganisk kemi) med mindre än det högsta antalet hydroxylgrupper; - Sade syror; som, metafosforsyra. Används även adjectively. på en nivå ovanför, som metafysik, metaspråk.
Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av Met-. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 67 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av Met- genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 5 Kategorier för detta ord. Detta är ord 146841 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor