"mereological" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

mereological

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

mereology + -ical


Adjektiv:

Adjektiv mereological (inte jämförbara) (filosofi, logik) Av eller i samband med mereology, en samling av axiomatiska teorier första ordningens om delar och deras respektive helheter. Gå med är en mereological relation som kan tolkas som union set-teoretiskt. 2008 13 augusti Jonathan Schaffer, "Truthmaker åtaganden", filosofiska studier, volym 141, nummer 1, DOI: 10,1007 / s11098-008-9260-y: Jag tror att teorier som mereological nihilism är intressanta på det sätt som epistemologiska skepsis är intressant , den viktigaste frågan för båda är hur vi undvika detta?


Referens:

mereological

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av mereological. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 7 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av mereological genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 2 Kategorier för detta ord. Detta är ord 146287 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor