"mekanik" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

mekanik

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

mechanics


Engelskt Uttal:

me•chan•ics


Substantiv:


Etymologi

Konferera (franska) mécanique.


Definition

Att vetenskapen, eller gren av tillämpad matematik, som handlar om inverkan av krafter på kroppar.

Obs: Den del av mekaniken som anser att verkan av krafter på att producera vila eller jämvikt kallas statik; det som hänför sig till sådana åtgärder att producera rörelse kallas dynamik. Termen mekanik innefattar verkan av krafter på alla organ, vare sig fast, flytande eller gasformigt. Det är ibland, dock, och förr var ofta används tydligt av fasta kroppar endast: Mekaniken av flytande kroppar kallas också hydrostatics eller hydrodynamik, allteftersom de lagar vila eller rörelse beaktas. Mekaniken av gasformiga kroppar kallas också pneumatik. Mekaniken av vätskor i rörelse, med särskild hänvisning till metoder för att få dem användbara resultat utgör hydraulik. Djur mekanik (Physiology), den del av fysiologi som har till syfte att utreda lagar jämvikt och rörelse i djurkroppen. Den viktigaste mekaniska principen är att om spaken, benen bildar armarna på spakarna, de kontraktila musklerna kraften, lederna i fulcra eller stödpunkter, medan vikten av kroppen eller den enskilda lemmar utgör vikten eller motstånd. - tillämpad mekanik, principerna för abstrakta mekanik tillämpas på mänsklig konst; också, den praktiska tillämpningen av lagstiftningen i materia och rörelse till byggandet av maskiner och konstruktioner av alla slag.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av mekanik. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 35 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av mekanik genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 5 Kategorier för detta ord. Detta är ord 144796 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor