"manage" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

manage

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

manage


Engelskt Uttal:

man•age


Substantiv:


Etymologi

(Franska) Manège, (italienska) Maneggio, från maneggiare att hantera, från (latin) manushand. Kanske något påverkad av (franska) ménage hushållning, (gamla franska) mesnage, besläktad med (engelska) herrgård. Se Manual , och ger Manege.


Definition

Hanteringen eller regering som helst, men framför allt av en häst; förvaltning; administrering. Se Manege. (Föråldrade) Unga män, i genomförandet och hantera åtgärder, omfamna mer än de kan hålla. Bacon. Ner, ner kommer jag; som gnistrande Phaethon vilja ha hantera av besvärliga Jades. (Shakespeare) Den otur hantera av denna dödliga bråk. (Shakespeare)

Obs: Detta ord, i sin begränsade känsla av förvaltningen av en häst, har ersatts av manege; i dess mer allmänna mening, av ledningen.Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip Managed; presens particip och verbala substantiv VD .; Från Hantera, substantiv


Definition

1. Att ha under kontroll och riktning; att genomföra; att guida; att administrera; att behandla; att hantera. Långa rör är besvärligt, och knappa för att lätt kunna hanteras. Sir I. Newton. Vilka krig iManage, och vad kransar jag vinna. Tidigare.

2. Därav: Esp. att styra genom noggrann eller känslig behandling; att svinga med adress; att göra undergiven genom listiga beteende; att föra runt listigt till sina planer. Det var så mycket hans intresse för att hantera sina protestantiska ämnen. Addison. Det var inte hennes humor för att hantera dem över vem hade hon fått en uppåtgående. Bishop Hurd.

3. Att träna i ridhuset, som en häst; att utöva graciös eller konstnärlig handling.

4. Att behandla med omsorg; till make. Dryden.

5. För att åstadkomma; att snärja. (Shakespeare)Intransitivt Verb:


Definition

Direkta frågor; att bedriva verksamhet eller frågor; att administrera. Låt dem att hantera för dig. Dryden.Synonymer:

direkt


styra


kontrollera


svinga


beställa


contrive


konsert


uppträdande


transact


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av manage. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 52 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av manage genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 20 Kategorier för detta ord. Detta är ord 141944 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor