"se" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

se

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

look


Engelskt Uttal:

look


Intransitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip Såg; presens particip och verbala substantiv Söker. ; (Gammal engelsk) Loken, (anglosaxiska) locian; besläktad med tyska Lugen (fornhögtyska) luogen.


Definition

[Ofullkomlig och particip Såg; presens particip och verbala substantiv Looking.]

1. För att rikta ögonen för att se något; att rikta ögonen mot ett föremål; att observera med ögonen medan hålla dem riktade; - Med olika prepositioner, ofta i en speciell eller bildlig bemärkelse. Se fraser nedan.

2. För att rikta uppmärksamheten (något); att överväga; att undersöka; som att titta på en åtgärd.

3. För att verka; att framträda; att ha ett särskilt utseende; som patienten ser bättre; molnen ser regnig. Det skulle efterlikna fåfänga än tacksamhet. Addison. Observera hur en sådan praxis ser ut i en annan person. I. Watts.

4. Om du vill ha en viss riktning eller situation; att möta; framtill. Den inre grind som vetter mot norr. Ezekiel viii. 3. Den östra porten ... som vetter österut. Ezekiel xi. 1.

5. I imperativ: se; skåda; ta notis; Ta hand om dig; observera; - - Används för att påkalla uppmärksamhet. hur mycket vi alltså utvisa om synd, så mycket vi utvisa dygd. Milton.

Notera: i imperativ, kan följas av en beroende mening, men ser är oftare så används. Titta att ni binder dem snabbt. (Shakespeare) Titta om det är min dotter. Talfourd.

6. För att visa sig själv att titta, som genom att luta ut ur ett fönster; som ser ut genom fönstret medan jag talar till dig. Ibland används bildligt. Tårna titta igenom overleather. (Shakespeare)

7. För att invänta utseende något; att förvänta sig; att förvänta sig. Ser varje timme till döden mun att falla. Spenser. Att se om, att titta på alla sidor, eller i olika riktningar. - Att se om en, att vara på klockan; att vara vaksam; att vara upplyst eller bevakas. -- Att se efter. (A) att sköta; att ta hand om; som att ta hand om barn. (B) Att förvänta sig; att vara i ett tillstånd av förväntan. Mäns hjärtan inte dem av rädsla, och för att leta efter de saker som kommer på jorden. Luke xxi. 26. (c) Att söka; att söka. Mitt ämne tvingar inte mig att ta hand om vatten, eller peka ut den plats där det är nu att dra sig tillbaka. Woodward. - Att titta på, att rikta ögonen mot så att man ser, eller som om att se; som att titta på en stjärna; därmed att observera, undersöka, överväga; som att titta på en fråga utan att det påverkar. - Att se svart, att rynka pannan; att scowl; att ha en hotande utseende. Biskoparna Därvid repined, och såg svart. Holinshed. - Att se ner på eller på att behandla med likgiltighet eller förakt; att betrakta som en underlägsen; att förakta. - Att söka efter. (A) Att förvänta sig; som att leta efter nyheter från ankomsten av ett fartyg. "Titta nu utan förtrollande röst." Milton. (B) att söka; att leta efter; som, för att leta efter förlorade pengar, eller förlorade boskap. - Att titta framåt. (A) att se ut något, från ett fönster. (B) att hota med att komma ut. Jeremiah vi. 1. (reviderad version). - Att se till att inspektera noga; att observera snävt; att undersöka; som att titta in i verk av naturen; att undersöka ett beteende eller angelägenheter. - Att titta på. (A) att betrakta; att känsla. Hennes vänner skulle se på henne värre. Tidigare. (B) Att tänka på; att se; att föreställa sig; att tänka på. Jag tittade på Virgil som en kortfattad, majestätisk författare. Dryden. (C) För att vara en ren åskådare. Jag kommer att bli en ljusstake, och titta på. (Shakespeare) - Att se ut att vara på klockan; att vara försiktig; som ser sjömannen ut för brytare. - Att titta igenom. (A) att se igenom. (B) att söka; att undersöka med ögonen. - Att se till eller åt. (A) För att titta på; att ta hand om. "Titta väl till dina hjordar." Landsorts xxvii. 23. (b) Att tillgripa med förhoppning om att få något; att räkna med att få från; som kan borgenären se till säkerhet för betalning. "Vänd er till mig, så varden I frälsta." (Jes) xlv. 22. - Att se upp, för att söka efter eller ta reda på genom att titta; som att slå upp föremål för ett konto. - Att se till att respektera; att betrakta med vördnad.Transitivt Verb:


Definition

1. För att titta på; att vända ögonen mot.

2. Att söka; att leta efter. (Föråldrad) Söker min kärlek, jag går från plats till plats. Spenser.

3. Att förvänta sig. (Föråldrad, Shakespeare)

4. För att påverka, imponera, eller dämpa av utseende eller närvaro som att titta ner motståndet. En ande lämpligt att börja i ett imperium, och ser världen lag. Dryden.

5. För att uttrycka eller manifest med en titt. Mjuka ögon såg kärleken ögonen som talade igen. Byron. Att titta dolkar. Se dolk . - Att titta i ansiktet, för att möta eller träffa mod eller självförtroende; därmed ibland, för att möta för strid. - Att se ut, att söka; som, försiktiga personer ser ut medarbetare gott rykte.Substantiv:


Definition

1. Handlingen att titta; en snabb blick; en syn; En utsikt; - Ofta i vissa fraser; som att ha, få, ta, kasta, eller rösterna, en titt. Kastade många norrut titt för att se sin far Ta upp hans överhet; men han gjorde länge förgäves. (Shakespeare)

2. Redovisning av ögon och ansikte; sätt; som en stolt eller trotsig blick. "Gentle ser ut." (Shakespeare) Up! upp! mina vänner, och rensa ditt utseende. Wordsworth.

3. Därför; Utseende; aspekt; som, har huset en dyster utseende; affären har en dålig utseende. Smärta, skam och fattigdom har frighted utseende. Locke. Det var något som påminde mig om Dantes helvete i utseendet på denna. Carlyle.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av se. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 25 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av se genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 9 Kategorier för detta ord. Detta är ord 137992 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor