"lagen i genomsnitt" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

lagen i genomsnitt

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Substantiv:

lagen i genomsnitt (uncountable) (statistik) Den statistiska tendens mot en fast andel i resultatet när ett experiment upprepas ett stort antal gånger; den stora talens lag. 1919, William David Winter, Marine Insurance: dess principer och praxis, McGraw-Hill, Page 96 ... eftersom de inte kommer att ha tillräcklig riskspridning att tillåta lagen i genomsnitt att spela sin roll och en allvarlig total förlust kan. .. 1971, Russell Langley, Praktiska Statistik enkelt förklarat, Courier Dover Publications, ISBN 0486227294, Page 22 andra lag - lagen i genomsnitt. När något (till exempel att kasta en tärning) kan ha mer än ett resultat, om alla möjliga resultat har lika stor chans ... 1986, Geoffrey Grimmett & Dominic Welsh, Sannolikhet: An Introduction, OUP, ISBN 0198532644, Page 124, det är på idéer "upprepade experiment" och lagen i genomsnitt att många av våra föreställningar om slump grundas. (Informellt) En imaginär eller upplevda "lag" av sannolikheter som felaktigt används för att förutsäga resultat på kort sikt. Myntet har landat på huvudet tio gånger, så enligt lagen i genomsnitt måste landa på svansar nästa gång.


Referens:

law of averages

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av lagen i genomsnitt. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 56 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av lagen i genomsnitt genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 1 Kategorier för detta ord. Detta är ord 133059 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor