"Kashida" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

Kashida

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Persisk کشیده (kašida, kašide)


Synonymer:

tatweel, tatwil


Substantiv:

Kashida (kvantifierbart och oräkneliga, plural kashidas) (uncountable) En typ av motivering som används i vissa kursiva skript, särskilt (Perso) -Arabic, där tecken är långsträckta snarare än åtskilda med mellanslag. 2008, Thomas Powell, CSS och XHTML: The Complete Reference Kashida är en typografisk effekt används med arabiska skriftsystem för att förlänga tecken ... (kvantifierbart) Ett tecken som representerar denna förlängning. 1994 Apple Computer, Inc., Inside Macintosh: Quickdraw GX typografi Notera att "stretching" i detta fall kan innebära tillsats av blanktecken, förutom förbindelse glyfer, såsom kashidas ... 2002, John Ayres, The luntor av Delphi: Win32 Shell API, Men det är Windows 2000 års utgåva inget alternativ för att avgöra om eller inte arabiska kashidas kommer att ignoreras; de kommer alltid att ignoreras i arabiska teckenuppsättningar.


Referens:

kashida

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av Kashida. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar Kashida kan hittas nedan:

1.kasack
2.kascade
3.kaschmir
4.kaseös
5.kasein
6.kaseinat
7.kasematt
8.kasern
9.Kasetsart
10.kasha
11.kashaya
12.Kashgar
13.Kashi
14.Kashida
15.kashinite
16.Kashkaval
17.Kashmir
18.Kashmiri
19.kashrut
20.Kashub
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 30 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av Kashida genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 3 Kategorier för detta ord. Detta är ord 128025 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor