"jussive" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

jussive

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Synonymer:

(På arabiska grammatik) apocopate


Substantiv:

jussive (vanligtvis oräkneliga, plural jussives) (grammatik, oräkneliga och uppräknelig) Den jussive humör, ett verb böjningsformer används för att ange ett kommando, tillstånd eller avtal med en begäran; en instans av ett verb så böjs. 1990, Bruce K. Waltke, Michael Patrick O'Connor, En introduktion till bibliska hebreiska syntax, sid 566, till exempel, i Aaronide välsignelse, bara två av de sex verb är formellt jussives, men alla har samma vilje mening. 2003, Robert E. Longacre, Joseph: En berättelse av gudomlig försyn: En Text Teoretisk och Textlinguistic Analys av Genesis 37 och 39-48, 2: a upplagan, fotnot, sidan 121, Såvitt jussive går - ignorerar de mycket få förekomster av detta i första person - det kan noteras att de flesta av de andra personer jussives är negativa kommandon. 2003, Sharon Rose, Bildandet av etiopiska semitiska inre reduplication, Joseph Simron (redaktör), språkbehandling och förvärv i Språk av semitiska, Root-Based, morfologi, sidan 90, Om, å andra sidan, hänvisas enbart till rot, skulle vi förväntar oss att alla frequentative jussives att framträda med en främre del, som producerar * mɨt'ət'ɨs stället för mɨt'ət'ɨs (19d). 2006, Robert Ray Ellis, att lära sig läsa biblisk hebreiska: En inledande grammatik, sidan 174, The jussive och cohortative brukar förmedla mer indirekta, eller mer subtila, uttryck för vilja än nödvändigt gör.


Adjektiv:

Adjektiv jussive (inte jämförbara) (grammatik, av ett verb) böjs för att ange kommandon, tillstånd eller avtal med en begäran.


Referens:

jussive

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av jussive. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 33 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av jussive genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 3 Kategorier för detta ord. Detta är ord 127383 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor