"käftar liv" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

käftar liv

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

käkar + av + liv. I analogi med en faktisk käken och det faktum att denna mekaniska anordning medger möjligheten att bevara livslängden för offret att räddas.


Substantiv:

käftar liv (plural) a käftar livet öppnar ett fönster bil (plural only) räddningstjänst utrustning som används för att öppna en helt förstörda personbil, för att snabbt och något säkert befria de instängda passagerarna. 2005, Mary Gordon, Pearl inte finns någon maskin som används i uttjänta fordon för att befria människor kallas käftar liv? 2005, Chuck McCann, kort, kortare berättelser, volym 1, sid 388 makt "käftar liv" visades först och ställ åt sidan. 2009, Tony Evans, Tony Evans bok illustrationer Även när föraren har haft vrak genom ingens fel, men deras egen, räddningspersonal fortfarande anställa "käftar liv" för att få dem ur trubbel. För den mest fruktansvärda bilolyckor, käftar liv måste användas för att befria de skadade.


Referens:

jaws of life

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av käftar liv. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 54 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av käftar liv genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 2 Kategorier för detta ord. Detta är ord 125692 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor