"jaspis" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

jaspis

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

jasper


Engelskt Uttal:

jas•per


Substantiv:


Etymologi

(Gammal engelsk) jaspre, Jaspe, (gamla franska) jaspre, Jaspe, (franska) Jaspe, (latin) IASPIS (grekiska) yashp, yashf, (arabiska) yashb, yasb, yasf (hebreiska) yashpheh. Confer Diaper.


Definition

(Mineralogy) En opak, oren mängd kvarts, av rött, gult och andra dova färger, bryta med en slät yta. Det medger en hög polska, och används för vaser, tätningar, snusdosor, etc. När färgerna är i ränder eller band, kallas det randiga eller bandad Jasper. Den egyptiska sten är en brungul jaspis. Jasper opal, en gul mängd opal liknar jaspis. - Jasper ware, en delikat slags lergods uppfanns av Josiah Wedgwood. Det är vanligen vita, men kan ta emot färg.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av jaspis. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar jaspis kan hittas nedan:

1.jas
2.jasey
3.jashawk
4.jasm
5.Jasmin
6.jasmina
7.jasmine
8.jasminelike
9.jasminy
10.jasmon
11.jasmonat
12.jasmonic
13.jasmonsyra
14.jasmundite
15.Jason
16.jason mask
17.jasp
18.jaspachate
19.Jaspe
20.jasperated
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 16 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av jaspis genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 5 Kategorier för detta ord. Detta är ord 125604 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor