"jasmine" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

jasmine

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

jasmine


Engelskt Uttal:

jas•mine


Substantiv:


Etymologi

(Franska) jasmin, (spanska) Jazmin, (arabiska) yasmin, Pers. yasmin; tilldela (italienska) gesmino, gelsomino. Förläna Jessamine.


Definition

(Botanik) En buskiga växt av släktet Jasminum, med blommor av en egendomligt doftande lukt. J. officinale, vanlig i södra Europa, bär vita blommor. Den arabiska jasmin är J. Sambac, och, med J. angustifolia, kommer från Ostindien. Den gula falska jasmin i Gelseminum sempervirens (se Gelsemium). Flera andra växter kallas jasmin i Västindien, som arter av Calotropis och faramea. [Skrivet också jessamine.] Cape jasmin, eller Cape jessamine, Gardenia florida, en buske med doftande vita blommor, född i Kina, och härdig i södra USA.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av jasmine. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar jasmine kan hittas nedan:

1.jas
2.jasey
3.jashawk
4.jasm
5.Jasmin
6.jasmina
7.jasmine
8.jasminelike
9.jasminy
10.jasmon
11.jasmonat
12.jasmonic
13.jasmonsyra
14.jasmundite
15.Jason
16.jason mask
17.jasp
18.jaspachate
19.Jaspe
20.jasperated
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 15 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av jasmine genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 5 Kategorier för detta ord. Detta är ord 125591 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor