"värdshus" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

värdshus

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

inn


Engelskt Uttal:

inn


Substantiv:


Etymologi

(Anglosaxiska) i, värdshus, hus, kammare, gästgivargård, från (anglosaxiska) ii; besläktad med (isländska) Inni hus. Se in .


Definition

1. En plats för skydd; därmed bostad; boning; bostad; boning. (Föråldrad) Chaucer. Därför med mig kan ni ta upp din inn för samma natt. Spenser.

2. Ett hus för logi och underhållning av resenärerna eller vägfarande; en krog; en offentlig hus; ett hotell.

Obs: Till skillnad från en privat pensionat, är ett värdshus ett hus för underhållning av alla resenärer för gott uppförande och betalningsmedel, som gäster för en kort period, inte som hyresgäster eller snowboardåkare genom avtal. Eländiga biljettpris och olycklig ingivande av en provinsiell inn. (Welsh) Irving.

3. Staden hemvist för en adelsman eller framstående personer; som, Leicester Inn. [England]

4. En av de högskolor (samhällen eller byggnader) i London, för studenter av lagen advokater; som, Inns of Court, Inns of Chancery; Serjeants 'Inn. Inns of chancery (England), högskolor där unga studenter började tidigare sina juridikstudier, som nu upptas huvudsakligen av advokater, advokater, etc. - Inns of Court (England), de fyra samhällen "studenter och practicers i lagen i England "som i London utöva den exklusiva rätten att erkänna personer som utövar i baren; även de byggnader där juridikstudenter och advokater har sina kammare. De är den inre templet, Middle Temple, Lincolns och Grays Inn.Intransitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip Inned; presens particip och verbala substantiv omgången.


Definition

Att ta logi; att lämna. [Sällsynt] Addison.Transitivt Verb:


Definition

1. Till huset; att lämna. (Föråldrad) När han hade fört dem in i sin stad och inned dem, everich på sin examen. Chaucer.

2. För att komma in; i. se i, transitiva verbHjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av värdshus. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 16 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av värdshus genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 10 Kategorier för detta ord. Detta är ord 120280 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor