"på allvar" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

på allvar

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Adjektiv:

Adjektiv på allvar Uppriktig; fast besluten; sanningsenlig. 1839, Charles Dickens, Nicholas Nickleby, ch. 29: "Jag var inte på allvar jag bara tog det i skämt.." 1845, Caroline Kirkland, Western hyggen, Wiley och Putnam, s. 104: Hon svarade: "När gjorde jag någonsin berätta en lögn jag på allvar?". 1916, Elbert Hubbard, Little Journeys Vol. 3: American statsmän, "Samuel Adams" Samuel var sträng, allvarlig och djupt allvar. sällan Han log och aldrig skrattade. Han var kompromisslöst religiösa, samvetsgrann och moraliskt oböjliga.


Adverb:

Adverb på allvar allvar; uppriktigt, på ett betydande sätt; med stort engagemang, beslutsamhet, eller effekt. 1841, Charles Dickens, Barnaby Rudge, ch. 11: Herrarna bära svärd, och kan lätt ha pistoler i sina fickor, troligtvis, faktiskt. Om de skjuta på varandra utan effekt, då de kommer att dra och gå till jobbet på allvar. 1854, Henry David Thoreau, Walden, ch. 11: Men jag ser att om jag skulle leva i en öken ska jag återigen frestas att bli en fiskare och jägare på allvar. 1995, Guerry Clegg, "Mason era slutar snabbt på Georgien," Gainesville Sun, 27 december, s. 2C (hämtas 20 augusti 2010): Han talade på allvar om vikten av att uppnå akademisk excellens samt vinna fotbollsmatcher. 2001, Alex Perry, "Eyewitness: Talibanerna Undone," Time, 14 Nov .: Norra alliansen attackerad på allvar på fredag ​​kväll, och de afghanska talibanerna soldater bytte omedelbart sidor, medan deras befälhavare hoppat in pickup lastbilar och accelererade söder. 2013 3 augusti "Gårdagens bränsle", The Economist, volym 408, nummer 8847: Gryningen av oljeåldern var ganska nyligen. Även om saker användes för att vattentäta båtar i Mellanöstern 6000 år sedan, utvinna det på allvar började först 1859 efter en oljestrejk i Pennsylvania. De första fat rå hämtade $ 18 (ca 450 $ i dagens priser).


Referens:

in earnest

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av på allvar. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 46 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av på allvar genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 2 Kategorier för detta ord. Detta är ord 117294 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor