"hindra" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

hindra

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

hinder


Engelskt Uttal:

hind•er


Adjektiv:


Etymologi

(Gammal engelsk) hindere (anglosaxiska) hindrar, adverb, bakom; besläktad med (fornhögtyska) hintar, preposition, bakom, tyska hinter, (gotiska) Hindar; original en jämförande, och besläktad med (anglosaxiska) hine därmed. Se därför , han, och ger Hind, a., Bakersta.


Definition

Av eller tillhör den del eller ände som är i den bakre, eller som följer; som den hinder del av en vagn; det hindrar delar av en häst. Han var i hinder del av fartyget. Mark IV. 38.Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip hämmas och presens particip och verbala substantiv hindrar .; (Gammal engelsk) hindren, hinderen (anglosaxiska) hindrian från hinder bakom; besläktad med (nederländska) hinderen, tyska hindern, (fornhögtyska) hintar, (isländska) & (svenska) Hindra, (danska) hindre. Se Hinder , adjektiv


Definition

1. För att hålla tillbaka eller bakom; att förhindra från att starta eller gå framåt; att kolla; att fördröja; att hindra; att tillföra en punkt; - - Ofta följs av från; som en olycka hindrade tränare; torka hindrar tillväxten av växter; att hindra mig från att gå. Dem som kommer in i haven hindras. Luke xi. 52. Jag hindrar dig för länge. (Shakespeare)

2. För att förhindra eller genera; att omöjliggör; att stänga ute. Vad hindrar yngre bröder, som familjefäder, från att ha samma rätt Locke.Intransitivt Verb:


Definition

Att inskjuta hinder eller hinder; att vara ett hinder. Denna invändning hindrar inte utan att den heroiska insatser av några befälhavare ... kan skrivas. Dryden.Synonymer:

kolla upp


hämma


hindra


dröjsmål


blockera


täppa till


förhindra


sluta


avbryta


motverka


omintetgöra


motsätta


hindra


debar


besvära


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av hindra. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 51 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av hindra genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 26 Kategorier för detta ord. Detta är ord 109322 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor