"upp över öronen" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

upp över öronen

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Dök upp i den 14: e århundradet som "kränger huvudet", vilket är mer bokstavligen korrekt, som "pladask" är den mer vanliga tillstånd av att vara. "Heels över huvudet" utvecklats till "pladask" i allmänt bruk avgår sin bokstavliga betydelse, troligen på grund av phrasal elegans.


Synonymer:

(Tumling): ass över tit, ass över teakettle, bas över spetsen (frenetiskt): Full Tilt, full gas, som galna


Adverb:

Adverb pladask (jämförande mer pladask, superlativ mest pladask) Tumbling upp och ned. Hon snubblade och rullade hals över huvud ner för backen. Vid toppfart; frenetiskt. Höra ljudet i mörker, barnen sprang hals över huvud tillbaka hem. Hopplöst slagen. Han var upp över öronen kär i tjejen bredvid.


Referens:

head over heels

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av upp över öronen. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 84 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av upp över öronen genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 3 Kategorier för detta ord. Detta är ord 106212 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor