"guide" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

guide

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

guide


Engelskt Uttal:

guide


Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip Guidad; presens particip och verbala substantiv Vägledande. ; (Gammal engelsk) Guiden gyden, (franska) guiaer, (italienska) guidare; förmodligen germaniska ursprung; Konferera (gotiska) Ritan att vaka över, ge akt på, (isländska) viti signal (anglosaxiska) Witan att veta. Ordet förmodligen innebar att indikera, peka på, och därmed att visa vägen. Konferera Wit, Guy ett rep, Gye.


Definition

[Ofullkomlig och particip Guidad; presens particip och verbala substantiv Guiding.]

1. Att leda eller direkt på ett sätt; att genomföra i en kurs eller bana; till pilot; som, för att styra en resenär. Jag önskar ... du ld vägleda mig till suveräna domstol. (Shakespeare)

2. För att reglera och hantera; att rikta; att beställa; att superintend utbildning eller utbildning; att instruera och inflytande intellektuellt eller moraliskt; att träna. Han kommer att vägleda sina affärer med diskretion. Psaltaren CXII. 5. ödmjuka Han leder i domen. Psalms xxv. 9.Substantiv:


Etymologi

(Gammal engelsk) giae, (franska) guide, (italienska) guida. Se Guide , transitiva verb


Definition

1. En person som leder eller styr en annan i hans väg eller kurs, som i ett främmande land; en som uppvisar punkter av intresse för främlingar; en ledare; också, det som styr; en guidebok.

2. En som eller det som styr en annan i hans uppförande eller under LIFO; en regissör; en regulator. Han kommer att vara vår guide, ända till döds. Psalms XLVIII. 14.

3. Varje inrättning, i synnerhet en som har en riktkant, yta, eller kanal, för att ge riktning till rörelse något, som vatten, ett instrument, eller en del av en maskin, eller för att styra handen eller öga, som av en operatör ; som: (a, Water Wheels) Ett blad eller kanal för att rikta flödet av vatten till hjulskoporna. (B, Surgery) En räfflad chef för en sond eller kniv. (C, utskrift) Ett band eller anordning för att rikta sättare öga till raden av exemplar han ställer in.

4. (militär) En underofficer eller soldat placerad på directiug flanken av varje underavdelning av en kolonn av soldater, eller i slutet av en rad, för att markera lederna, formationer, marscher och inriktningar i taktik. Grisa. Styrskena (Machinery), den del av en ångmaskin på vilken tvärstycket diabilder, och genom vilka rörelsen av kolvstången hålls parallellt med cylindern, som är ett substitut för den parallell rörelse; - Kallas även styra, och skjutreglaget. - Styrblock (ångmaskinen), ett block fäst in till tvärhuvudet för att arbeta i kontakt med svärdet. - Guide meridianen. (Kartläggning) Se Meridian . - Guide högen (Engineering), en hög driven för att markera en plats, som en punkt att arbeta för. - Trissan (Machinery), en remskiva för att styra eller ändra raden rörelse bälte, en odriven. Riddare. - Styrskenan (Järnvägar), en ytterligare järnvägs, mellan de andra, gripen av horisontella drivhjulen på loket, som ett medel för framdrivning i branta lutningar.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av guide. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 56 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av guide genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 8 Kategorier för detta ord. Detta är ord 102989 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor