"guanxi" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

guanxi

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Från Mandarin trad.關係, Simpl.关系 (Guanxi), bokstavligen förhållande anslutning.


Synonymer:

Blat (från ryska)


Substantiv:

Guanxi (uncountable) (Inom ramen för det kinesiska samhället) Anslutningar; relationer; en sociala eller företagsnätverk. För att öppna ett nytt företag i Kina behöver guanxi. 1996, James O'Reilly, Sean O'Reilly, Larry Habegger (redaktörer), Travelers 'Tales - Hongkong Vem skulle våga köra runt i en bil som var så uppenbart stulna och smugglas in i landet? Polisen, naturligtvis! Och Communisty partitjänstemän. Och de med guanxi med polisen. 1998, Stuart Cohen, osynliga världen Av en slump han råkade vara i Hong Kong när Clayton hade dött, och hans guanxi hade jämnas ut pappersarbete som kunde ha försenat saker för veckor. 2000, Yadong Luo, strategi, struktur och prestanda för multinationella företag i Kina Det bör noteras att det finns en grund för guanxi innebär inte att en sådan allians kommer att utvecklas. 2005, Kina-Storbritannien Business Council Många utlänningar anspråk på att ha guanxi med sina kinesiska motsvarigheter; få som verkligen gör.


Referens:

guanxi

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av guanxi. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 12 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av guanxi genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 3 Kategorier för detta ord. Detta är ord 102810 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor