"grockle" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

grockle

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

En mycket gammalt ord av osäker gemensam för århundraden i New Forest-området i Hampshire för personer från länder utanför den ursprung. På senare tid har det spridit sig till andra delar av södra kusten och faktiskt på andra håll, bland annat de tidigare kolonierna i norra och södra Rhodesia som en term för en utlänning. Termen används ofta i Devon där det hänvisas till turister eller personer som nyligen flyttat från annat håll. Ordet importerades till Isle of Man 1970 av kapten McKenzie som hade lärt sig ordet i Plymouth. Vanligen kallad turister i bilar som lätt kan identifieras eftersom alla Manx registreringsskyltar har antingen MN eller MAN i dem. Det har också sagts att ha kommit från den självbetitlade drake i föråldrade Den Dandy tecknade serien "Danny och hans Grockle", populariserades av filmen The System. Men dess användning i New Forest-området och lokala områden i Dorset och Wiltshire är väl intygas av varaktigt bosatta i dessa områden.


Substantiv:

grockle (plural grockles) (slang, Storbritannien, olika delar av South West) En turist från andra håll i landet


Anagram:

grockel


Referens:

grockle

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av grockle. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar grockle kan hittas nedan:

1.gro
2.GRO
3.gro
4.groaner
5.groanful
6.groaningly
7.groanworthy
8.groat
9.GROBAR
10.grobian
11.groblad
12.grocerant
13.grocery
14.groceryman
15.grockel
16.grockle
17.groda
18.groda ögon
19.groda hår
20.groda marsch
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 36 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av grockle genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 3 Kategorier för detta ord. Detta är ord 102339 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor