"mekaniker" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

mekaniker

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Daterar till åtminstone 1928. kan ha sitt ursprung under den industriella revolutionen i Storbritannien när barn användes för att smörja de stora roterande axlar som används för att överföra kraft från en centraliserad ångmaskin till alla maskiner på fabriksgolvet. Dessa barn, som omfattas av fett och krypa i trånga utrymmen i tak, var likställas med apor.


Substantiv:

fettapa (plural fett apor) (idiomatiskt, slang) En mekaniker, ofta med specifika klang av en bil mekaniker. Jag är inget fett apa, men jag klarar av att byta ut min motorns tändstift utan hjälp.


Referens:

grease monkey

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av mekaniker. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 36 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av mekaniker genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 2 Kategorier för detta ord. Detta är ord 101642 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor