"styra" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

styra

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

govern


Engelskt Uttal:

gov•ern


Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip Reglerad; presens particip och verbala substantiv ECB .; (Old franska) governer, (franska) gouverner, från (latin) gubernare att styra, pilot, styra, (grekiska) Gubernatorial.


Definition

1. Att direkt och kontroll, som de åtgärder eller uppförande av män, antingen genom etablerade lagar eller genom godtycklig vilja; att reglera med stöd. "Fit to styra och regel skaror." (Shakespeare)

2. För att reglera; att påverka; att rikta; att hålla tillbaka; att klara av; som att styra livet; att styra en häst. Styra väl din aptit. Milton.

3. (grammatik) Att kräva att vara i ett enskilt fall; som styr en transitivt verb ett substantiv i målet fallet; eller kräva (ett särskilt fall); som styr en transitiv verb den objektiva fallet.Intransitivt Verb:


Definition

Att utöva myndighet; att administrera lagar; om att få kontrollen. Dryden.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av styra. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 46 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av styra genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 7 Kategorier för detta ord. Detta är ord 100764 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor