"gallisk" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

gallisk

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

gallic


Engelskt Uttal:

gal•lic


Adjektiv:


Etymologi

Från Gallium.


Definition

(Kemi) Avseende eller innehåller gallium.Adjektiv:


Etymologi

Från Gall den utväxt.


Definition

Avseende, eller härrör från, gallbildningar, nutgalls och liknande. Gallussyra (kemi), varvid en organisk syra, mycket stor spridning i växtriket, som finns i det fria tillståndet i galls, te, etc. och tillverkas på konstgjord väg. Det är en vit, kristallin substans, C6H2 (HO) 3.CO2H, med en sammandragande smak, och är ett starkt reduktionsmedel, såsom det används i fotografi. Det framställs vanligen ur tannin, och båda ger en mörk färg med järnsalter och bildar tannat och gallate av järn, som är de viktigaste ingredienserna i gemensam svart bläck.Adjektiv:


Etymologi

(Latin) Gallicus tillhör gallerna, från Galli gallerna, Gallia Gaul, nu Frankrike: confer (franska) gallique.


Definition

Avseende Gallien eller Frankrike; Gallican.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av gallisk. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 6 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av gallisk genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 11 Kategorier för detta ord. Detta är ord 94987 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor