"gallery" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

gallery

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

gallery


Engelskt Uttal:

gal•ler•y


Substantiv:


Etymologi

(Franska) galerie, (italienska) galleria, från (sent latin) Galeria galleri, kanske original, en festlig sal, Bankettsal; Konferera (Old franska) Galerie till jubel från Galer att glädjas. Konferera Gallant, adjektiv


Definition

PL gallerier.

1. En lång och smal korridor, eller plats för promenader, en anslutningspassage, såsom mellan ett rum och en annan; också, en lång hål eller passage grävts av en tråkig eller grävande djur.

2. Ett rum för utställningen av konstverk; som, ett bildgalleri, Därför är det också en stor eller viktig samling av målningar, skulpturer, etc.

3. En lång och smal plattform fäst vid en eller flera sidor av allmän sal eller insidan av en kyrka, och stöds av konsoler eller kolumner; - Ibland är avsedd att upptas av musiker eller åskådare, ibland utformade enbart för att öka kapaciteten i hallen.

4. (Nautical) En ram, som en balkong, som skjuter ut från aktern eller kvarts fartyg, och därmed kallas akter galery eller kvartalet gallry - sällan i fartyg som byggts sedan 1850.

5. (befästning) All kommunikation som täcks overhead samt på sidorna. När de bereds för försvar, är det en defensiv Galery.

6. (Mining) En arbetsgrupp drift eller nivå. Whispering Gallery. Se Whispering .Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av gallery. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 8 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av gallery genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 5 Kategorier för detta ord. Detta är ord 94967 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor