"galactagogue" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

galactagogue

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Substantiv:

galactagogue (plural galactagogues) Ett ämne som framkallar laktation. 2005 Jan Riordan, Amning och mänskliga Amning, 3: e upplagan, sid 303, Galactagogues är medel som främjar mjölkproduktionen, såsom läkemedel, örter, eller livsmedel. Domperidon, men inte kommersiellt tillgängliga i USA, används som en galactagogue i andra länder. 2009, Gerald G. Briggs, Michael P. Nageotte, sjukdomar, komplikationer, och Drug Therapy i obstetrik: En guide för kliniker, sidan 44, säkerhet dopaminantagonister har inte studerats tillräckligt när de används som galactagogues, men alla har potential säkerhet oro för mammor, spädbarn, eller båda. Bockhornsklöver är ett växtbaserat läkemedel som ofta används som en galactagogue, även om inga vetenskapliga bevis existerar på dess användning för detta ändamål. 2011, Marsha Walker, Breastfeeding Management för läkaren: Använda Evidence, sid 592, är det uppskattas att åtminstone 15% av ammande kvinnor använder naturläkemedel galactagogues vid något tillfälle (Nationella Barn Study, 2003).


Referens:

galactagogue

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av galactagogue. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 25 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av galactagogue genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 1 Kategorier för detta ord. Detta är ord 94796 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor