"yttrandefrihet" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

yttrandefrihet

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

fri + tal.


Substantiv:

yttrandefriheten (uncountable) (främst USA, lag) Rätten att yttra sig offentligt utan att vara fastspända eller censureras. 2003, Mike Godwin, Cyber ​​rättigheter, MIT Press, ISBN 0262571684, sida 2: Termen yttrandefriheten, som visas i den här bokens undertitel samt i sin text, används mer eller mindre synonymt med pressfrihet, frihet tal, och yttrandefriheten för att hänvisa till alla de uttrycks rättigheter som garanteras av de fyrtiofem ord första tillägget, såsom den tolkas av amerikanska domstolar.


Referens:

free speech

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av yttrandefrihet. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 39 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av yttrandefrihet genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 2 Kategorier för detta ord. Detta är ord 92599 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor