"brandövning" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

brandövning

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Synonymer:

(Brand startverktyg): båge borra, brand pinne, pump drill


Substantiv:

brandövning (plural brandövningar) En organiserad praxis att förbereda åkande i ett kontor, skola eller annan offentlig byggnad för evakuering i händelse av en brand. (Idiomatiskt) någon meningslös, improduktiva, värdelös, eller kaotisk aktivitet (ibland kinesisk brandövning, men denna användning är att bli omodern i en ålder av politisk korrekthet) Eftersom de ändrade standarder igen, våra tidigare ansträngningar nu bara uppgår till en brandövning. (Idiomatiskt) någon kaotisk, oväntad aktivitet. (Med avskaffandet av kinesiska har frasen också ofta förlorat sin nedsättande betydelsen av meningslöst och improduktiv. På detta sätt är brandövning ofta används på samma idiomatiskt sätt släcka bränder eller brandbekämpning används.) Ledsen att jag inte får tillbaka till dig tidigare, har jag varit involverad i en brandövning hela eftermiddagen. En stång som roteras på en plan yta som en borr tills den är tillräckligt varmt för att starta en brand.


Referens:

fire drill

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av brandövning. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 17 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av brandövning genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 2 Kategorier för detta ord. Detta är ord 88167 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor