"yta" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

yta

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

finish


Engelskt Uttal:

fin•ish


Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip Kom; presens particip och verbala substantiv Finishing .; (Franska) finir (med en stam finiss- i flera former, varifrån (engelska) - ish: se ish.), FR. (Latin) finire att begränsa, avsluta, slut, från finis gräns, gräns, slut; kanske för fidnis och besläktad findere att klyva, (engelska) spricka.


Definition

1. För att komma fram till slutet av; för att få ett slut; att få ett slut på; att göra slut på; att avsluta. Och heroiskt hath klar Ett liv heroisk. Milton.

2. För att skänka den sista erforderliga arbete på; att slutföra; att skänka största möjliga arbete på; För perfekt; att uppnå; att polera.Intransitivt Verb:


Definition

1. För att komma till ett slut; att avsluta. Hans dagar kan avsluta ere som olyckliga tid. (Shakespeare)

2. För att avsluta; att dö. [Sällsynt] (Shakespeare)Substantiv:


Definition

1. Det som är klar, sätter stopp för

2. (Architecture) Den snickare arbete och andra finare arbete som krävs för att slutföra en byggnad, i synnerhet av interiören. Se Inside finish, och utanför finish.

3. (Fine Arts) (a) arbete som krävs för att ge fullbordandet till något arbete; därmed minsta detalj, noggrann utveckling, eller liknande. (B) Se täckfärg under Efterbehandling.

4. Resultatet av slutfört arbete, som på ytan av ett föremål; sätt eller stil av efterbehandling; som en grov, död eller blank yta ges till tyg, sten, metall, etc.

5. Slutförande; - Till skillnad från Ant: starta eller Ant: början.Synonymer:

slutet


avsluta


stänga


sluta


komplett


utföra


perfekt


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av yta. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar yta kan hittas nedan:

1.yta
2.yta bil
3.yta fartyg
4.yta gränsskikt
5.yta röran
6.ytarea
7.ytavrinning
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 52 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av yta genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 17 Kategorier för detta ord. Detta är ord 88034 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor