"fiol" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

fiol

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

fiddle


Engelskt Uttal:

fid•dle


Substantiv:


Etymologi

(Gammal engelsk) fidele, fithele (anglosaxiska) fi; besläktad med (nederländska) Vedel, (fornhögtyska) Fidula, tyska Fiedel, (isländska) fi, och kanske (engelska) viol. Confer Viol.


Definition

1. (musik) ett stränginstrument av musik som spelas med en båge; en violin; ett kit.

2. (botaniska) Ett slags docka (skönskräppa) med fiol formade blad; - Även kallad fiol docka.

3. (Nautical) Ett rack eller ram av stänger förbundna med strängar, för att hålla bord möbler på plats på kabinen bordet i dåligt väder. Skinka. Marinblå Encyclopedia Fiddle beetle (Zoology), ett japanskt carabid beetle (Damaster blaptoides); - Så kallade från formen av kroppen. - Fiolblock (Nautisk), en lång tackla block som har två linskivor av olika diameter i samma plan, i stället för sida vid sida som i ett gemensamt dubbla block. Riddare. - Fiol båge, fiddlestick. - Fiddle fisk (zoologi), ängeln fisk. - Fiddle huvud, en prydnad på en fartygets bog, böjd som snäckan eller bläddra i spetsen för en fiol. - Fiol mönster, en form av handtagen av skedar, gafflar, etc. något som en fiol. - Scotch fiol, klådan. (Låg) - Att spela först, eller andra, fiol, att inta en ledande eller en underordnad roll. [Colloq.]Intransitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip fifflade; presens particip och verbala substantiv mixtra.


Definition

1. För att spela på en fiol. Themistocles ... sade han inte kunde fiol, men han kunde göra en liten stad en stor stad. Bacon.

2. För att hålla händer och fingrar rör sig aktivt som en spelman gör; att flytta händer och fingrar restlessy eller i upptagen lättja; att leka. Prata, och mixtra med sina hattar och fjädrar. Pepys.Transitivt Verb:


Definition

Att spela (en låt) på en fiol.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av fiol. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar fiol kan hittas nedan:

1.FIOA
2.fiol
3.fiol böckerna
4.fiol bort
5.fiol med
6.fiol-formad
7.fioler
8.fiolspindel
9.fiona
10.Fionn mac Cumhail
11.Fiordland pingvin
12.Fiorin
13.fiorino
14.fiorite
15.fioritura
16.fioriture
17.FiOS
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 35 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av fiol genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 10 Kategorier för detta ord. Detta är ord 87385 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor