"yttre världen" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

yttre världen

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Substantiv:

yttre världen (uncountable) (filosofi) Världen består av alla föremål och händelser som är experienceable eller vars existens accepteras av det mänskliga sinnet, men som existerar oberoende av medvetandet. 1882, Josiah Royce, "Mind and Reality" Sinne, vol. 7, nr. 25, s. 30: Mänskliga varelser har möjlighet att bilda idéer som motsvarar på något sätt med en verklig värld, utanför dem själva. . . . o varje nödvändigt förhållande a: b i det mänskliga medvetandet, det motsvarar en relation A: B i den yttre världen. 1954, Daniel Cory "Gud eller den yttre världen," The Journal of Philosophy, vol. 51, nr. 2, s. 61: Är inte en stor "bakgrund" av erfarenhet vad vi alla egentligen menar med en yttervärlden, eller Gud, enligt stämningen vi befinner oss i? 2003 Ram Neta "Contextualism och problemet av den yttre världen" filosofi och fenomenologisk forskning, vol. 66, nr. 1, s. 1: skeptiker. . . hävdar att vår bevis inte kan stödja våra föreställningar om den yttre världen.


Referens:

external world

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av yttre världen. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 46 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av yttre världen genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 1 Kategorier för detta ord. Detta är ord 84036 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor