"eidetic" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

eidetic

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Från tyska eidetisch, från antika grekiska εἰδητικός (eidetikos), från εἶδος (eidos "form").


Adjektiv:

Adjektiv eidetic (jämförande mer eidetic, superlative mest eidetic) Avseende ett minne eller mental bild av perfekt klarhet, som om faktiskt synlig; eller en person som kan se dessa minnen. 1979, Kyril Bonfiglioli, efter att du med pistol, Penguin 2001, s. 276: "Roligt att jag bör komma ihåg det? Jag har en eidetic minne för siffror, kan inte hjälpa det. 1993, kommer själv, min idé roligt: ​​Eidetic bilder är bilder i huvudet. De är inre bilder som har den fulla kraften av konventionell syn, men som behålls enbart i huvudet på den eidetiker.


Referens:

eidetic

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av eidetic. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar eidetic kan hittas nedan:

1.Eid
2.eid mubarak
3.eider
4.eidetic
5.eidetic minne
6.eidetically
7.eidograph
8.eidolon
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 25 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av eidetic genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 2 Kategorier för detta ord. Detta är ord 75686 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor