"distress" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

distress

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

distress


Engelskt Uttal:

dis•tress


Substantiv:


Etymologi

(Gammal engelsk) destresse, distresse, (gamla franska) destresse, destrece, (franska) détresse, (gamla franska) destrecier till nöd, (antas, Sent latin) districtiare, från (latin) Districtus, particip av distringere. Se utmäta och ger stress.


Definition

1. extrem smärta eller lidande; ångest kropp eller själ; som att lida nöd från gikt, eller från förlust av vänner. Inte frukta döden eller krymper för nöd. (Shakespeare)

2. Det som orsakar lidande; smärtsam situation; olycka; lidande; elände. Affliction söner är bröder i nöd. Burns.

3. Ett tillstånd av fara eller nödvändighet; som, ett fartyg i nöd, läcker, förlust av spiror, vill bestämmelser eller vatten, etc.

4. (lag) (a) Handlingen att distraining; tagande av en personlig ägodelar ur innehav av personen, i form av pant för upprättelse av en skada, eller för att utföra en arbetsuppgift, som för utebliven betalning av hyra eller skatter, eller för skada görs av boskap, etc. ( b) saken tas av distraining; det som grips för att anskaffa tillfredsställelse. Bouvier. Kent. Burrill. Om han inte betalade, skulle han rakt gå och ta en nöd av varor och boskap. Spenser. Nöd således tas måste stå i proportion till saken utmätning för. Svart sten. Missbruk av nöd. (Lag) Se missbruk .Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip used; presens particip och verbal substantiv Distressingular, Konferera (Old franska) destrecier. Se Distress , substantiv


Definition

1. För att orsaka smärta eller ångest till; till smärta; att förtrycka med olycka; drabba; att trakassera; att göra olycklig. Vi är oroliga på varje sida, men inte bekymrad. 2 Kor. iv. 8.

2. Att tvinga av smärta eller lidande. Män som varken kan bekymrat eller vann i ett offer av tullen. A. Hamilton.

3. (lag) att gripa för skuld; att utmäta.Synonymer:

lidande


See Affliction.


lidande


smärta


vånda


elände


plåga


ångest


sorg


sorg


katastrof


olycka


problem


motgång


smärta


sörja


plåga


problem


förbrylla


plåga


oroa


förarga


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av distress. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 31 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av distress genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 31 Kategorier för detta ord. Detta är ord 69448 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor