"disposition" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

disposition

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

disposition


Engelskt Uttal:

dis•po•si•tion


Substantiv:


Etymologi

(Franska) disposition, Dispositio från disponere att avyttra; dis- + ponere att placera. Se position , och ge dispone.


Definition

1. Handlingen att avyttra, ordna, beställa, reglering eller överföring; ansökan; förfogande; som, disposition av en mans egendom genom testamente. Som har tagit emot lagen genom disposition av änglar. Apg vii. 53. Dispositionen av arbetet, att sätta allt i en vacker ordning och harmoni, att hela kan vara en bit. Dryden.

2. Staten eller sättet att är anordnade eller arrangerade; distribution; arrangemang; beställa; som, disposition av träden i en fruktträdgård; dispositionen av de olika delarna av en byggnad.

3. Tendens att någon åtgärd eller tillstånd till följd av naturliga konstitution; natur; kvalitet; som en disposition i växter att växa i en riktning uppåt; en disposition i organ till förruttnelse.

4. Conscious lutning; propension eller benägenhet. Hur står ert förfogande för att vara gift (Shakespeare)

5. Naturliga eller rådande ande, eller temperament i sinnet, i synnerhet som visas i samlag med sina kolleger-män; humör i sinnet. "En man med turbulent disposition." Hallam. "Han är en mycket melankolisk läggning." (Shakespeare) Hans disposition ledde honom att göra saker angenäma sin kvalitet och tillstånd där Gud hade placerat honom. Strype.

6. Mood; humör. Som jag till äventyrs härefter skall tänka träffas för att sätta en antik disposition på. (Shakespeare)Synonymer:

förfogande


Disposition is the natural humor of a person the predominating quality of his character the constitutional habit of his mind. Character is this disposition influenced by motive training and will. Temper is a quality of the fiber of character and is displayed chiefly when the emotions especially the passions are aroused.


justering


reglering


arrangemang


distribution


beställa


metod


anpassning


lutning


benägenhet


bestowment


alienation


karaktär


humör


humör


disposition


karaktär


humör


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av disposition. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 36 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av disposition genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 25 Kategorier för detta ord. Detta är ord 68985 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor