"dis-" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

dis-

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

dis-


Engelskt Uttal:

dis-


Prefix:


Definition

(; 258).

1. Ett prefix från det latinska, varifrån (franska) Des, eller ibland de-, dis-. Det latinska för- svinner som di- före b, d, g, l, m,Substantiv:


Definition

r, v, blir skill- före f, och antingen dis- eller di- före j. Det är från samma rot som bis två gånger, och duo, (engelska) två. Se två , och ge bi-, di-, dia-. betecknar separation, ett avsked från, som i distribuera, koppla; varför det ofta har kraften av en privative och negativt, som i Disarm, NONCHALERA, håller inte med. Också intensiv, som i AVSKILJAS.

Obs: Walker styre att uttala detta prefix är, att s borde alltid att uttalas som z, när nästa stavelse betonas och börjar med "en platt stum [b, d, v, g, z], en vätska [l , m, n, r], eller en vokal, som inaktiverar, sjukdom, oordning, glömska, upplösa, förakt, skam, disvalue, SKILJA, motvilja, rubba, bestörtning, stycka ogilla, demontera, disnatured, disrank, mOTVILJA, klä av sig." Dr. Websters exempel i ogillande av Walker styre och uttala displayen som diz i endast en (sjukdom) av ovanstående ord följs av senaste orthoëpists. Se Inaktivera , skam, och de andra ord, börjar med dis- i denna ordbok.

2. Ett prefix från (grekiska) Di-.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av dis-. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 61 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av dis- genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 6 Kategorier för detta ord. Detta är ord 67702 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor