"direkt" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

direkt

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

direct


Engelskt Uttal:

di•rect


Adjektiv:


Etymologi

(Latin) directus, particip av dirigere direkt: confer (franska)


Definition

direkt. Se klänning , och ger Dirge.]

1. Straight; inte krokig, sned, eller omvägar; leder med kort eller kortaste vägen till en punkt eller ände; som en direkt linje; direkta medel. Vad är direkt till, vad glider av frågan. Locke.

2. Enkel; inte av krokiga vägar, eller skruvat från sanningen och öppenhet; uppriktig; frispråkig. Vara jämn och direkt med mig. (Shakespeare)

3. Omedelbar; uttrycka; enkel; entydig. Han howhere, att jag vet, säger i direkta ord. Locke. En direkt och uttalade störningar med val. Hallam.

4. I nedstigande led; inte säkerheter; som en ättling i direkt linje.

5. (astronomi) I riktning mot den allmänna planeternas rörelser, eller från väst till öst; i storleksordningen tecken; inte retrograd; - Sade om rörelsen hos en himlakropp. Direkt aktion. (Machinery) Se direktverkande . - Direkt diskurs (grammatik), språket i någon citeras utan ändring i sin form, som, sade han "Jag kan inte komma;" - Korrelat till indirekt diskurs, i vilken det finns formförändring; som, sade han att han inte kunde komma. De är ofta kallas respektive av sina latinska namn, oratio Directa och oratio obliqua. - Direkt bevis (lag), bevis som är positivt eller inte trend; - Till skillnad från indicier eller indirekta bevis. - Denna skillnad är dock endast formellt, eftersom det inte finns några direkta bevis som inte är indicier, eller är beroende av omständigheter för dess trovärdighet. Wharton. - Direkt undersökning (lag), den första granskningen av ett vittne i en ordnad naturligtvis på sak. Abbott. - Direkt brand (militär), brand, av vilket är den riktning som är vinkelrät mot raden av trupper eller räcket eftersträvas. - Direkt process (Metallurgy), en som ger metall i skick genom en enda process från malmen. Riddare. - Direkt skatt, en skatt bedömas direkt på mark, etc. och opinionsundersökningar, skiljer sig från skatter på varor eller seder och punkt.Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip Riktad; presens particip och verbala substantiv regi.


Definition

1. För att arrangera i en direkt eller rak linje, som mot ett märke, eller mot ett mål; att peka; att sikta; som, för att rikta en pil eller en bit av ammunition.

2. Att peka ut eller visa till (något), som direkt eller rätt kurs eller sätt; att vägleda, som genom att peka ut vägen, som regisserade han mig till den vänstra vägen. Herren rikta din i Guds kärlek. 2 Tess. iii. 5. Nästa punkter som jag kommer att rikta er uppmärksamhet. Lubbock.

3. För att bestämma riktning eller förlopp; för att orsaka att gå på på ett speciellt sätt; ordning i vägen till en viss ände; att regulera; att styra; som, för att rikta angelägenheter en nation eller rörelser en armé. Jag kommer att styra sitt arbete i sanning. (Jesaja) lxi. 8.

4. Om du vill påpeka för med myndigheten, att instruera som en överlägsen; att beställa; som riktade han dem att gå. Jag ska först rikta mina män vad de skall göra. (Shakespeare)

5. För att sätta en riktning eller adress på; att markera med namn och hemvist för den person som något sänds; att superscribe; som, för att rikta ett brev.Intransitivt Verb:


Definition

Att ge riktning; att peka ut en kurs; att fungera som guide. Visdom är lönsamt att rikta. Ecklesiastiskt x. 10.Substantiv:


Definition

(Musik) Ett tecken, alltså [Moore (Encyclopedia of Music).Synonymer:

guide


leda


uppträdande


förfoga


hantera


reglera


beställa


instruera


kommando


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av direkt. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 56 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av direkt genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 22 Kategorier för detta ord. Detta är ord 67567 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor