"jäkel" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

jäkel

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

devil


Engelskt Uttal:

dev•il


Substantiv:


Etymologi

(Anglosaxiska) deófol, deóful; besläktad med tyska, (gotiska) diabaúlus; allt från (latin) Diabolus djävulen, att (grekiska) gal falla. Förläna Diabolic.


Definition

1. Onde; Satan, representerade som frestaren och andliga av mänskligheten. [Jesus] är fyrtio dagar frestas av djävulen. Luke iv. 2. Den gamle ormen, som kallas Djävul och Satan, och som förvillar hela världen. Uppenbarelse xii. 9.

2. En ond ande; en demon. En stum man besatt. Matthew ix. 32.

3. En mycket ond person; därför någon stor olycka. "Det djävulen Glendower." "Djävulen fylleri." (Shakespeare) Har jag inte valt dig tolv, och en av er är en djävul John VI. 70.

4. En svordom överraskning, förargelse, eller betoning, eller, ironiskt nog, av negation. [Låg] Djävulen en puritan att han är ... men en timepleaser. (Shakespeare) De saker vi vet, är varken rik eller sällsynta, men undrar hur djävulen de kom dit. Påve.

5. (Cookery) En maträtt, som ett ben med kött, stekt och alltför full; en grill med cayennepeppar. Män och kvinnor upptagen i bakning, gassande, stek ostron, och förbereder djävlar på halster. Sir (Welsh) Scott.

6. (Manufacturing) En maskin för rivning eller skärning trasor, bomull, etc. Blue Devils. Se Blue . - Cartesianska djävulen. Se kartesiska . - Devil fågel (Zoology), en av två eller flera sydafrikanska Drongo shrikes (Edolius retifer, och (engelska) remifer), tros av de infödda som skall anslutas med svartkonst. - Jäkelmajomsorg, hänsynslös, trotsiga auktoritet; - Används adjectively. Longfellow. - Devil förkläde (botaniska), den stora kelp (Laminaria saccharina, och (latin) longicruris) över Atlanten, med en svartaktiga, läder expansion, formad ungefär som ett förkläde. - Djävulens coachhorse. (Zoologi, a) Den svarta Kortvingar (ocypus olens). [England] (b) En stor, ROVLYSTEN, hemipterous insekt (prionotus cristatus); hjulet bug. [USA] - Djävulens darning-nål. (Zoologi) Se Darn , transitiva verb - Devil fingrar, Devil hand (zoologi), den gemensamma brittiska sjöstjärna (Asterias rubens); - Tillämpas även på en svamp med kraftiga grenar. [Provincial England, irländska och (Skottland)] - Djävulens ridhäst (zoologi), den amerikanska mantis (Mantis Carolina). - Djävulens tatuering, en trumma med fingrarna eller fötterna. "Jack spelade djävulens tatuering på dörren med sin start klackar." (Franska) Hardman (Blackw. Magazine). - Devil dyrkan, dyrkan av ondskans makt; - Fortfarande praktiseras av barbarer som tror att de goda och onda krafter i naturen är av samma effekt. - Skrivarens djävulen, den yngsta lärling i ett tryckeri, som körs på ärenden, gör smutsigt arbete (som att tvätta bläckvalsarna och svepande), etc. "Utan rädsla skrivarens djävulen eller sheriff officer." Macaulay. - Tasmanian devil (zoologi), en mycket vild köttätande pungdjur Tasmanien (Dasyurus eller Diabolus, Ursinus). - Att spela djävulen med att antasta extremt; att förstöra. [Låg]Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip Deviled eller Devilled; presens particip och verbala substantiv Deviling eller Devilling.


Definition

1. För att göra som en djävul, att investera med karaktären av en djävul.

2. Att grilla med cayennepeppar, säsong högt i matlagning, som med peppar. En deviled ben kalkon. (Welsh) Irving. fyllda ägg ett hårdkokt ägg, skivade i halvor och med gulan avlägsnades och ersattes med en pasta, vanligtvis tillverkad av gulan och majonnäs, smaksatt med salt och / eller kryddor såsom paprika.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av jäkel. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 50 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av jäkel genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 8 Kategorier för detta ord. Detta är ord 65116 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor