"vanställa" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

vanställa

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

deface


Engelskt Uttal:

de•face


Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip oläsligt; presens particip och verbala substantiv Defacing .; (Gammal engelsk) defacen att vanställa, utplåna, (gamla franska) desfacier; (Latin) dis- + facies ansikte. Se Face , och ger utplåna .; Konferera (franska) défaire.


Definition

1. Att förstöra eller fördärva ansiktet eller yttre utseende; att vanställa; att skada, förstöra eller mar, genom utplåna eller utplånande av viktiga funktioner eller delar av, som att vanställa ett monument; att vanställa en byggnad; att vanställa skrivande; att vanställa en anteckning, handling, eller bindning; att vanställa en skiva. "Den höga ansikte oläsligt." Emerson. Så genom falsk lärande sunt förnuft oläsligt. Påve.

2.

Att förstöra; att göra null. (Föråldrad) [Profane hån] doth ... vanställa vördnad av religion. Bacon. För all sin kraft var helt defaste [oläsligt]. Spenser.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av vanställa. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 30 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av vanställa genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 5 Kategorier för detta ord. Detta är ord 62044 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor