"dekontextualisering" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

dekontextualisering

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Substantiv:

dekontextualisering (uppräkneliga och oräkneliga, plural decontextualizations) Processen eller resultatet av decontextualizing.


Referens:

decontextualization

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!
Allmänna Definitioner


1 Allmänna Definitioner

public image Insänd av Bengt Öquist på Apr 25, 2018
1. Att något tas ur sitt sammanhang. Exempelvis att ur en berättande text (kontextet) plocka ut meningar eller ord med avsikt att definiera texten grammatiskt. Alternativt att vi flyttar en aspekt av ett kontext till ett annat.
like button


AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av dekontextualisering. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 1001 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av dekontextualisering genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 1 Kategorier för detta ord. Detta är ord 61742 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor