"mörk materia" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

mörk materia

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Substantiv:

mörk materia (oräkneliga) (astronomi) Partiklar av materia som inte kan upptäckas av deras strålning men vars närvaro framgår av gravitationseffekter. 2001, Susan M. Fitzpatrick, John T. Brue, Carving Vårt öde: vetenskaplig forskning står inför en ny Millenium, Beviset för mörk materia i galaxer började ansamlas i mitten av 1970-talet. Av det följande decenniet blev det klart att i huvudsak alla galaxer, inklusive vår egen Vintergata, är omgivna av stora glorior av mörk materia. 2004, L. Bergström, A. Goobar, Partikel astrofysik och Dark Sector av universum, i John W. Mason (redaktör), astrofysik Update, sid 124-125, på stora skalor likt galaxhopar, indikerar gravitationslins att den mörka materien är jämnt fördelade, i genomsnitt.


Referens:

dark matter

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av mörk materia. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 18 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av mörk materia genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 1 Kategorier för detta ord. Detta är ord 60155 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor