"våga" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

våga

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

dare


Engelskt Uttal:

dare


Intransitivt Verb:


Etymologi

ofullständig Durst eller vågade (; particip vågat, presens particip och verbala substantiv


Definition

Vågad. (Old English) Jag dar, kära, jag vågar, defekt dorste, durste (anglosaxiska) ic kära jag vågar, ofullkomlig dorste. infinitiv Durran; besläktad med (Old Saxon) gidar, gidorsta, gidurran (fornhögtyska) tjära, torsta, turran (gotiska) Gadar, gadaúrsta, (grekiska)] tharsei ^ n, tharrei ^ n, att vara fet, tharsys fet, Sanskrit Dhrsh att vara fet. sq. root70.]

Att ha tillräcklig eller tillräckligt mod för alla ändamål; att vara fet eller venture; inte vara rädd; att våga. Jag vågar göra allt som kan bli en människa; Vem vågar göra mer är ingen. (Shakespeare) Varför då inte ministrarna använder sin nya lag bacause de vågade inte, eftersom de inte kunde. Macaulay. Som vågade smutsa hennes sweet love med misstänksamhet. Thackeray. Slips av partiet var starkare än slips av blod, eftersom en partisan var mer redo att våga utan att fråga varför. Jowett (Thu

Obs: presens, jag vågar, är verkligen en gammal förfluten tid, så att den tredje personen är han vågar, men formen han vågar nu ofta används, och kommer troligen att förskjuta föråldrat han vågar, genom grammatiskt felaktig som han shalls eller han burkar. Skeat. Porerna dar plede (den stackars mannen vågar åberopa). Piers Plowman. Du vet att en vågar inte upptäcker dig. Dryden. Stipendiaten vågar nopt deceide mig. (Shakespeare) Här djärvt sprida dina händer, vågar ingen venom'd ogräs blåsor dem, vågar ingen slimly snigel krypa. Beaumont & Fletcher

Notera: Tidigare durst användes också som den föreliggande. Ibland gamla formen vågar finns för Durst eller vågat.

vy [ofullkomlig och particip Vågade; presens particip och verbala substantiv Daring.]

1. Att ha mod; att försöka mod; att våga göra eller att utföra. Vad hög koncentration av stadig känsla gör män vågar allt och göra något Bagehot. Att rycka den från barbari, att våga sina vild. The Century.

2. utmaning; att provocera; att trotsa. Tid, vågar jag dig att upptäcka en sådan ungdom och en sådan älskare. Dryden.Substantiv:


Etymologi

(Gammal engelsk) Darien, ligga dolt vara blyga.


Definition

1. Kvaliteten på vågad; venturesomeness; djärvhet; rusa. [Sällsynt] Det ger en lyster ... En stor vågar vår stora företag. (Shakespeare)

2. Defiance; utmaning. Barnslig, ovärdiga vågar Är inte enought att skiljas våra krafter. Gårdfarihandlare. Sextus Pompeius har givit den vågar Caesar. (Shakespeare)Intransitivt Verb:


Etymologi

Se Dace .


Definition

Lurar; att ligga hid. (Föråldrad) Chaucer.Transitivt Verb:


Definition

Att skrämma; att skrämma. (Föråldrad) För jag har gjort dessa galenskaper, dessa galna bus, skulle våga en kvinna. Beaumont & Fletcher Att våga lärkor, för att fånga dem genom att producera terror genom användning av speglar, scarlet tyg, en hök, etc. så att de ligger fortfarande till ett nät kastas över dem. Nares.Substantiv:


Definition

(Zoologi) En liten fisk; den stäm.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av våga. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 37 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av våga genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 15 Kategorier för detta ord. Detta är ord 60115 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor