"badda" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

badda

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

dab


Engelskt Uttal:

dab


Substantiv:


Etymologi

Kanske skadad från skickliga.


Definition

En skicklig handen; en dabster; en expert. [Colloq.] Man utmärker sig en plan eller title, en annan verk bort på kroppen av boken, och therd är en dab i ett index. Guldsmed.Substantiv:


Etymologi

Kanske så heter från sin snabbhet i dykning under sanden. Confer SMÅDOPPING.


Definition

(Zoologi) Ett namn som ges till flera arter av Pleuronectes. Den amerikanska grov dab är Hippoglossoides platessoides.Intransitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip dabbed; presens particip och verbal substantiv badda, (Old English) dabben att strice. besläktad med (Old Dutch) dabben att nypa, knåda, fumla, plaska, och kanske till tyska Tappen att famla.


Definition

1. För att slå eller tryck försiktigt, som med en mjuk eller fuktig ämne; att knacka; hence, att FLÄCKA NER med en dabber. En öm bör ... torkas ... bara genom att badda det med fina ludd. S. Sharp.

2. För att slå av en dragkraft; att slå med en plötslig slag eller dragkraft. "Att badda honom i nacken." Sir T. mer.Substantiv:


Definition

1. En mild slag med handen eller några mjuka ämne; en plötslig slag eller slå; ett hack. Astratch av hennes clame, en klick av hennes beack. Hawthorne.

2. En liten massa av något mjukt eller fuktig.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av badda. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar badda kan hittas nedan:

1.bad
2.bad bok
3.bad kimono
4.bad Oliver
5.bad tid
6.bada
7.Bada Bing Bada boom
8.Badaga
9.Badajoz
10.badande
11.badassery
12.badassness
13.badaud
14.badboll
15.badbyxor
16.badbyxor
17.badda
18.baddare
19.baddeleyit
20.badder
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 36 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av badda genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 13 Kategorier för detta ord. Detta är ord 59490 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor