"gala" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

gala

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

crow


Engelskt Uttal:

crow


Substantiv:


Etymologi

ofullständig Crew (kr eller gol (kr, particip gol (Crown (KRN), OBS),. presens particip och verbal substantiv gal, (anglosaxiska) cr,. besläktad med (Dutch) kraijen, tyska kr, ger (litauiska ) groti att croak. kvm. root24. Confer Crake.


Definition

(Kr),Intransitivt Verb:


Etymologi

(Anglosaxiska) sp en kråka (i mening 1); besläktad med (Dutch) Kraai, tysk kr; Konferera (isländska) kr kråka. Så heter från dess rop, från (anglosaxiska) cr gala. Se Crow , intransitivt verb


Definition

1. För att göra det gällt ljud som kännetecknar en kuk, antingen i glädje, munterhet, eller trots. "Tuppen hade kronan." Bayron. Morgonen gol hanen högt. (Shakespeare)

2. För att skrika i jubel eller trots; att skryta.

3. För att få fram ett ljud uttryck för glädje eller nöje. Den sötaste lilla piga, som någonsin gol för kyssar. Tennyson. Att gala över, för att jubla över en besegrade antagonist. Sennacherib jubel över dålig Jerusalem. Bishop Hall.Substantiv:


Definition

1. (Zoologi) En fågel, oftast svart, av släktet Corvus, har en stark konisk näbb, med utskjutande borst. Den har en hård, kraxande not. Se Caw .

Obs: Den gemensamma galande av Europa, eller kadaver galande, är Celsius corone. Den gemensamma amerikanska kråkan är Celsius Americanus. Se svartkråka och Illustr. enligt Carrion.

2. En järnstång med en näbb, skurk, eller klo; en järnstång som används som en hävstång; en kofot. Ge mig ett järn kråka, och föra den rakt till min cell. (Shakespeare)

3. rop kuk. Se intransitivt verb en.

4. tarmkäx av ett djur; - Så kallas av slaktare. Svartkråka. Se Carrion . - Koltrast (Zoologi), en amerikansk fågel (Quiscalus quiscula); - Även kallad lila grackle. - Fasan (Zoologi), en indisk gök; den gemensamma Coucal. Det anses av de infödda att ge omen. Se Coucal . - Skata (Zoologi), varje fågel av släktena Gymnorhina, Craticus eller strepera, främst från Australien. - Röd-legged kråka. Se Crough. - Som fågelvägen, i en direktlinje. - Att plocka en kråka, att plocka en kråka, till staten och justera en skillnad eller missnöje (med någon).Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av gala. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 28 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av gala genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 10 Kategorier för detta ord. Detta är ord 56749 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor