"röd" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

röd

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

crimson


Engelskt Uttal:

crim•son


Substantiv:


Etymologi

(Gammal engelsk) crimson, (gamla franska) crimoisin, (franska) cramoisi (ge (spanska) carmesi, Sent latin.) Carmesinus, från (arabiska) qermazi, från qermez crimson, kermes, från sanskrit k produceras av en mask; k mask eller insekt + januari att generera; besläktad med (engelska) anhöriga. CF. Karmin, Kermes.


Definition

(Krmz'n),Substantiv:


Etymologi

ofullständig och particip rodnade (-z'nd); presens particip och verbala substantiv Crimsoning.


Definition

En djupröd färg skiftar i blått; också, röd färg i allmänhet. Theugh jour är blodröda, skall de vara så vit som snö; om de äro röda som crimson, skall de vara som ull. (Jes) i. 18. En piga jet rosed över med jungfru crimson av blygsamhet. (Shakespeare)Adjektiv:


Definition

Av en djupröd färg skiftar i blått; mörkröd. "En crimson tidvattnet." Fru Hemans. Den rodnande vallmo med en röd nyans. Tidigare.Transitivt Verb:


Definition

Att färga med crimson eller djupröd; att rodna. Undertecknat i din byte och rodnade i din lethe. (Shakespeare)

bt

För att bli crimson; att rodna. Ancient torn ... börjar crimson med strålande lyster av en molnfri juli morgon. De Quincey.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av röd. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 49 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av röd genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 12 Kategorier för detta ord. Detta är ord 56203 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor