"korrektion" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

korrektion

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

correction


Engelskt Uttal:

cor•rec•tion


Substantiv:


Etymologi

(Latin) correctio: confer (franska) korrigering.


Definition

(Kr-rkshn),Substantiv:


Definition

1. Handlingen att korrigera, eller göra denna rätt som var fel; förändras till det bättre; ändring; rättelse, som av en felaktig förklaring. Due korrigering av svordomar, upplopp, försummelse av Guds ord, och andra scandalouss laster. Strype.

2. Handlingen att tillrättavisning eller straffa, eller det som är avsedd att korrigera eller att bota fel; bestraffning; disciplin; straff. Korrigering och undervisning måste båda arbeta Ere detta oförskämd odjuret kommer att tjäna. (Shakespeare)

3. Det som är substituerad i stället för vad som är fel; en textförbättring; som bör korrigeras på ett provark ställas in i marginalen.

4. Minskning av skadliga egenskaper; den motverkan av vad som är obekvämt eller sårande i sina effekter, som, korrigering av surhetsgraden i magen.

5. Ett tillägg görs för felaktigheter i ett instrument; som, krono korrigering; kompass korrigering. Korrigering linje (lantmäteri), en parallell som en ny baslinje i att lägga ut township i regerings landar i USA. Antagandet vid vissa intervall en korrigeringslinje nödvändiga på grund av konvergens av meridianer, och stadgan kravet att kommunerna måste vara rutor. - House of korrigering, ett hus där bråkiga personer är begränsade; en Bridewell. - Under korrigering, med förbehåll för korrigering; medgav möjligheten till fel.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av korrektion. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar korrektion kan hittas nedan:

1.kor
2.KOR
3.kor-
4.kora
5.koragoite
6.koral
7.korall
8.korall fisk
9.korall orm
10.korall träd
11.korall vine
12.korall-rag
13.korallblekning
14.KORALLDJUR
15.korallhaj
16.korallit
17.korallrev
18.korallrot
19.koran
20.KORANEN
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 47 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av korrektion genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 7 Kategorier för detta ord. Detta är ord 53665 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor